Blog

Prof. Dr. Haydar Baş: Atatürk yeniden doğdu

27 Aralık 2021

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Atatürk’e ve mübarek annesi Zübeyde Hanım’a atılan iftiralarla Türk milleti ile Atatürk’ün arasının açılmak istendiğine dikkatleri çeken Prof. Dr. Haydar Baş, Cumhuriyetin mimarı Atatürk’ün Türk milleti ve devleti arasındaki en güçlü bağ olduğunu ifade etti. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın 10 Kasım münasebetiyle yayımladığı mesajı şöyle:

“Bu aziz vatanın kurtarıcısı ve Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81. yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Tam bağımsızlık, milli egemenlik ve milli devlet ilkeleri üzerine bina edilen Cumhuriyetimizin mimarı Atatürk, Türk milleti ve devleti arasındaki en güçlü bağdır.

Her zaman ifade ettiğimiz üzere; Atatürk tam bağımsızlıktır, Atatürk milli birliktir, Atatürk devlettir, Atatürk vatandır ve Atatürk birleştirici harçtır.

Yıllardan bu tarafa kendisine ve mübarek anasına atılan iftiralar ile mensubu olmakla gurur duyduğu Türk milleti ile Atatürk’ün arası açılmak istenmiştir. Ancak kaleme aldığımız Hoş Geldin Atatürk eseri ve bu konudaki çalışmalarımız neticesinde bühtanlar dağılmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile milletinin arasını açmak isteyen karanlık emellerin oyunları boşa çıkmıştır.

Her yıl Anıtkabir’i ziyaret eden insan sayısı milyonlarca artmakta ve milletimiz, tavsiye ettiğimiz gibi abdestli gidip kendisine dua etmektedir.

Böylece Atatürk, Türk milletinin gönlünde ve insanlığın bağrında yeniden doğmuştur.

Vefatının 81. sene-i devriyesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Yüce Allah’tan (c.c.) sonsuz rahmet ve mağfiretler diliyorum.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, 10 Kasım’da aziz Atatürk ve şehitlerimiz adına Akçaabat şehitlik tepesinde yatsı namazına müteakip mevlit okutacağız.

Ruhları şâd olsun.”

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Sepet
    Open chat