Blog

Atatürk Türk Milletine Allah’ın lütfudur

27 Aralık 2021


Atatürk’ü çok iyi anlayıp hayatımıza o şekilde nakşetmeliyiz. Her anlatılan Atatürk’e kulak asmadan, yaşayan Atatürk’ü örnek almamız gerekir.
Osmanlı İmparatorluğunu kuranlar Yörük Alevileridir. Yani Osmanlı İmparatorluğu Ehl-i Beyt nefesi ile kurulmuş bir devlettir. Ehl-i Beyt nefesinin hâkim olduğu dönemde Dünya’ya hükmetmiş, 7 düvelde at sürmüştür. Daha sonraları farklı akımlara kapılıp, Hak yol Ehl-i Beyt’ten rotası sapınca İmparatorluk hızla dibe çakılmaya başlamış, en sonunda da batmıştır.


Allah Atatürk’ü Türk Milletine Nasip Etmiştir
Ehl-i Beyt nefesinden beslenen, manevi yönü Hacı Bektaş-i Veli Dergâhı olan Atatürk’ü, yok olmak üzere olan bir millet için Allah nasip etmiştir. Haçlı ile verdiği mücadeleyi Allah’ın izniyle kazanmış, Türk milletinin namusunu, varlığını, birliğini kurtarıp, koruyarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Ehl-i Beyt nefesi ile kurmuştur.
Allah Kur’an-ı Kerimi, son peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’sıyla, yoldan çıkan Arapları düzeltmek için onlara göndermiştir. Lakin Peygamberimizin, Kur’an-ı Kerimin, Müslümanlığın sancaktarlığını ve koruyuculuğunu Türklere vermiştir. Dünya’ya yayan ve koruyan Türk milleti olmuştur.
Ne zaman Ehl-i Beyt nefesi ile hareket etsek Dünya’ya hükmetmişiz. Ne zaman ki Ehl-i Beyt nefesinden şaşmışız dibe çakılmışız. Onun için Atatürk’ü çok iyi anlamak ve O’na göre hareket etmek gerektiğinin altını çizmemiz gerekir.
Atatürk’ün ortaya koyduğu tavır, hareket ve faaliyetler tamamıyla bir Müslüman tavrıdır. Girdiği hiçbir mücadeleyi kaybetmemiştir. Atatürk Türk milletine Allah’ın bir lütfudur. 7 düvele karşı yokluk içinde mücadele ver ve hepsinden galip çık. İşte kilit burada çözülüyor. Bu kadar büyük mücadeleleri kazanan bir kişi ya Allah dostudur ya da arkasında büyük bir manevi güç vardır. Nasıl ki Osmanlı İmparatorluğu kurulurken Osman Bey’in yanında Allah dostu Şeyh Edebali’nin nefesi vardı. Manevi olarak hep yardım etti. İşte Atatürk’ün yanında da Hacı Bektaş-i Veli’nin, Ehl-i Beyt soyunun nefesi vardı. Bununla beraber Atatürk’ü diğerlerinden ayıran en büyük özellik kendisinin de bir evliya olmasıdır.
Buradan hareketle Atatürk attığı her adımda manevi gücü ile hareket etmiş ondan dolayı her daim başarılı olmuştur. Ülkemizi en zirveye taşımıştır. Dünya’nın ibretle baktığı bir ülkeyi inşa etmiş ve kendisi de saygın bir lider olmuştur.

Atatürk dinci kisvesine bürünmeden, gerçek manada bir dindar olduğu için Allah yardımcısı olmuştur. Bugün şunun altını çizmeden geçemeyeceğim, kim Atatürk hakkında ileri geri konuşuyorsa bilin ki ya İngiliz yâda Yunan ajanıdır.


Ondan dolayı çevrenizde Atatürk hakkında konuşturmayın. Atatürk değerlerini kaybedersek başta dinimizi kaybederiz. Ardından ülkemizi kaybederiz.
Diğer taraftan bugünün Türkiye’sinde Atatürkçüyüm diye geçinen zihniyetler sadece Atatürk’ü kullanmaktadırlar. Atatürk’ü anlayamadılar, anlamaları da imkânsız. Atatürk’ün partisiyim diye geçinenler Atatürk ruhunu kaybetmiştir. Atatürk ruhunu ortaya koyan, anlatılan Atatürk’ü değil, yaşayan Atatürk’ü yani gerçek Atatürk’ü ortaya koyan, O’nun ruhunu taşıyan Prof. Dr. Haydar Baş ve yetiştirdiği kadrosudur. Ülkemizi Atatürk gibi muasır medeniyet seviyesine çıkaracak lider, Atatürk çizgisinden şaşmayan, gerçek Atatürk’ü ortaya koyan Prof. Dr. Haydar Baş’tır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Sepet
    Open chat