Blog

Atatürk’ün Cumhuriyeti vatanımızı ve dinimizi teminat altına almıştır

27 Aralık 2021


Osmanlı Devletini Ehli Beyt mayası ile Yörükler kurmuştur. Mayası sağlam olan Osmanlı, Ehli Beyt nefesi ile yedi düvele hükmetmiş, her yere hakkı ve adaleti götürmüştür.
Osmanlı hak yolda ilerlediği müddetçe devamlı büyümüştür. Ne zamanki hak ekseninden çıkmış sonunu hazırlamıştır. Osmanlı’yı kurarken Ehli Beyt nefesi ile hareket eden Osman ve Orhan bey’in hanımları Türk’tür. Hak ekseninden çıkan Osmanlı padişahları evlilik tercihlerini de Türk ve Müslüman kadınlardan yana kullanmamışlardır. Osman ve Orhan Bey dışındaki bütün padişahların hanımı yabancıdır.
Osmanlı’nın ana yıkılış sebebi Ehli Beyt zihniyetini terk etmesidir
Osmanlının ana yıkılış sebebi Ehli Beyt zihniyetini terk etmesidir. Ardından tren misali onun getirdiği büyük hatalardır. Yedi düvele hükmeden Türkler bitti derken, bir Yörük Bektaşi delikanlısı Atatürk meydana çıkmıştır. Yine Ehli Beyt nefesini arkasına alan Atatürk işgalci yabancı güçleri def ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. İngiliz ve içimizdeki işbirlikçileri, tarihin derinliklerine gömmüştür. O gün, o güçle Atatürk isteseydi,”Ben padişahım” der ve Osmanlı Padişahları gibi “herkes benim kulum” diyebilirdi. Buna da kimsede itiraz edemezdi. Ama Atatürk bu yönetim şeklini tercih etmeyip Dünya’da hiçbir ülkede olmayan bir sistemi, Cumhuriyeti, Türk milletine hediye etmiştir.
Osmanlı’da kula kulluk hâkimken, Atatürk dini hassasiyetinden dolayı, Cumhuriyetle, Müslüman Türk milletine, Allah’ın emrettiği, Peygamberimiz Hz. Muhammed Efendimiz aracılığı ile tebliğ ettirdiği kulluğu hatırlatmıştır.
Padişah, halkına “kulum” derken, Atatürk;”Ben ve sizler Allah’ın kulusunuz, sadece Allah’a kulluk edin” demiştir.
Şimdi iyi düşünün hangisi doğru?
Bu Atatürk nasıl dinsiz oluyor!
Atatürk dindardır.
Kimsenin oyununa gelmeyelim. Kim Atatürk hakkında kötü konuşuyorsa bilin ki İngiliz veya Yunan ajanıdır.
Cumhuriyet’in kazanımları saymakla bitmez. Yeter ki doğru algılayıp, doğru yaşayalım. Türk milletini hak-hukuk sahibi yapan cumhuriyettir. Türk milleti Cumhuriyetle beraber insan olduğunun farkına varmıştır. Kadınlara insan olduğunu, insanlık hakkını, ikinci sınıf bir vatandaşlıktan vatandaş olma hakkını Cumhuriyet vermiştir.
Atatürk’ün Cumhuriyeti dinimizi teminat altına almıştır
Atatürk, Elmalı’lı Hamdi Yazır’a cebinden 50 Bin lira harcayarak Kur’an-ı Kerim-i Türkçeye çevirttirmiştir. Türk halkı da ayetlerde Allah ne emrediyor, neyi emretmiyor, neyi yasaklıyor öğrenmiştir.
Bu olay, dini, şahsi menfaatleri için kullanan din tüccarlarının işine gelmeyince rahatsız olmuşlardır, Atatürk hakkında olmadık fitneler uydurmuşlardır.
Buradan hareketle ne din tüccarlarına, ne de Atatürk tüccarlarına prim vermememiz gerektiğinin altını çizerim.
Atatürk’ten sonra günümüze kadar gelişen olaylarda solun cahilleri Atatürk tüccarlığı, sağın cahilleri de din tüccarlığına soyunmuşlardır.
Zamanında Prof.Dr.Haydar Baş’ın birleştirici ve bütünleştirici felsefesi işlenmiş, Hoşgeldin Atatürk eseri ortaya koyulmuş, bu millet hak yol Ehli Beyt’te tek bilek tek yürek yapılmış olsaydı.
Atatürk, ilkeleri ve ne yapmaya çalıştığı açık ve seçik anlaşılırdı.
Atatürk hayatta iken kıt imkânlarla ülkemize devasa bir mesafe aldırmıştır. Aynı Atatürk zihniyetini ortaya koyan Haydar Baş’ı da iyi anlayıp, algılayabilsek Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti Dünya’nın zirvesine oturacak, haklıda huzur ve refah içinde yaşayacaktır.
Atatürk Cumhuriyeti ilan edip;
Kelimeyi Şehadet getirmeyin mi?
Namaz kılmayın mı?
Oruç tutmayın mı?
Hacca gitmeyin mi?
Zekât vermeyin mi? Dedi.
Camileri mi kapattı?
İbadeti mi engelledi?
Meclisi duasız mı açtı?
Diyaneti kim açtı?
Başörtülü ve başörtüsüz diye ülkeyi ikiye mi ayırdı?
Atatürk din kisvesine bürünmüş, aynı bugünkü fetö görünümlü vatan hainlerine geçit vermedi.
Atatürk dindar, onun kurduğu Cumhuriyet vatan ve dinin teminatıdır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Sepet
    Open chat