Blog

Aidiyet duygusu olmadan hiçbir şey olmaz

20 Ekim 2023

Milli ve manevi değerler toplumu ülke yapma yolunda en büyük yapı taşlarıdır. Aidiyet duygusu güçlü olan ülkelerde her daim ayakta kalmayı başarır. Gelecek nesillerin harcını da sağlam kararsa sonsuza dek ayakta kalan bir millet olur.

Milli ve manevi değerler fertleri ülkesine bağlayan en önemli etkendir.

Biz Türk milleti olarak Dünya’ya hükmeden 16 Devleti kurmuş ve yıkmışız. Ondan dolayı aidiyet duyguları çok yüksek olan bir millet olarak, şanlı tarihe sahibiz.

En son olarak Osmanlı Devleti yıkılmış yerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Hacı Bektaşi Veli dergâhında Ehli Beyt nefesi ile temelleri atılarak,29 Ekim 1923 tarihinde fiilen kurulmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti 7 düvele karşı yokluk içinde var olma mücadelesi verilerek kazanılan savaşın neticesinde kurulmuş devletimizdir.

Bayrak, sancak bilinci üst seviyede olan şanlı bir tarihimiz var. Atatürk kırmızıçizgimizidir.

Merhum Haydar Baş, “Milli bayramlarda Evlerinize bayrak asın yoksa başkaları asar. Milli bayramını kutlamayan, dini bayramını kutlayamaz.” Diyerek milli ve manevi değerlerimize önem vermenin altını çiziyordu.

Onun için bi toplumda aidiyet çok önemli bir olgudur.  Geçmişini unutan, geleceğini şekillendiremez.

Bakın Suriyeye lozanla çizildi

sınırımız.

Süriyeyi yöneten irade halkına aidiyet ruhu yüklemediği için 10 milyondan fazla suriyeli ülkesini terk etti. Aidiyeti olsaydı terk etmezdi.

Vatan ne bilmedi.

Bayrak bilmedi

Kosaca milli manevi ruhu bilmedi

İşte durum bu olunca yaşarım yer fark etmez her yerde yaşarım dedi.

İşte onun için diyoruz ki

Atatürk’e

milli ve manevi değerlerimize dil uzatana müsaade etmeyelim.

Bunları kaybedersek ülkemizi kaybederiz.

Çünkü biz değerlerimize ve ülkemize samimi sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Şahsi çıkarlarımızı bu vatan topraklarının önüne asla geçirmeyeceğiz.

Çünkü biz bu vatanın öz ve öz evlatlarıyız.

Atatürk bizim,

Bu ülke bizim,

Bu devlet bizim,

Asker bizim

Bu vatan bizim, bizim kalacak

Liderimiz Hüseyin Baş’la bütün toplumu kucaklayan, insanına hizmet eden tek bilek, tek yürek BABA DEVLET’i inşa edeceğiz.

Suriye meselesi

Yaklaşık 10 yıl önceye gidecek olursak Suriyeyle kökü eskiye dayanan bir dostlumuz olduğunu herkes bilir. Kız alır,kız verirdik.

Sonra biranda manevra esat düşman ilan edildi ama sebebi daha denmedi

Suriye alt üst olduÜlkemizin toprak bütünlüğü tehlikeye girdi. Terör yuvaları sınırlarımızda cirit atmaya başladı. Peki sınırımıza terörü kim yerleştiridi. Elbette ABD.İlk zamanları düşünelim ABD’nin talimatı ile hareket etti. ABD amacına ulaştı. Çekildi. Fosası bize kaldı. Hergün Suriyede terörle Mehmetçiğimiz Ülkemiz ne idiğü belli olmayan 5-6 milyon insan

Eğer akıllı davranacaksanız Suriye ile beraber hareket edip aradaki terörü temixleyin. Suriyenin toprak bütünlüğünü sağlayın. Çünkü oranın toprak bütünlüğü bizim toprak bütünlüpümüzdür

İsmail Çetin

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Sepet
    Open chat